torstai 23. elokuuta 2012

Surkea kenraaliharjoitus

Veleiro Cup toimi kenraaliharjoituksena viikonloppuna purjehdittavaan Ruotsinsalmi Raceen.  Sade oli laantunut ennen starttia, mutta taivas oli harmaa ja tuuli Havourin kulmalla lähes 10m/s, joten vaihdoimme genuan tilalle fokan. Tämä osoittautui myöhemmin vääräksi valinnakisi, vaikka  nopeutemme paranikin aluksi 0,3 solmua. 
      Starttilinjalla oli melko tyyntä, arvioin ajan kulun hieman väärin ja myöhästyimme juuri sen verran, että vapaisiin tuuliin pääseminen vaikeutui. Samaan aikaan alhaalta startanneet saivat uskomattoman puuskan ja Emilia jäi ensin hyvän startin ottaneen Lady S:n ja myöhemmein kakkosrivistä startanneiden isompien veneiden paskoihin. Koska rata tarjosi länsituulella pelkkää vesilinja-ajelua, ei pienellä veneellä näistä asetelmista ollut minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia. Yritimme toki spinnulla muiden körötellessä vierellä, mutta minkäs teet, slöörillä ei isompia ohitella. Loppupätkällä oli vielä lyhyt shiftaileva kryssi Pikkuliisalle. Tämä olisi sopinut meille hyvin, mutta nyt tuuli oli jo tyyntynyt niin paljon, että fokka oli auttamatta liian vähän. 
      Tässä startissa saimme heti jaossa väärät kortit ja huono onni jatkui pitkin matkaa. Tappio kirvelee aina, etenkin nyt, kun tiedämme purjehtineemme aivan hyvin. Toivottavasti huono kenraali tietää hyvää esitystä viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti