torstai 25. syyskuuta 2014

Omat koirat purivat

Kesän 2014 Veleiro-cup on nyt purjehdittu. Kisa oli tänäkin vuonna huipputasainen ja uudistettu pistelaskujärjestelmä teki hommasta paljon aikaisempaa mielekkäämmän. Turnipsin seikkailujen ja kipparin muiden kiireiden takia Emilia kerkesi starttilinjalle tasan kymmenen kertaa. Yhtään osakilpailua ei siis ollut varaa epäonnistua poisheittomahdolisuuden puuttuessa.

Mittelö lyhyellä radalla on tiukkaa ja tapahtumia kertyy paljon. Tämä onkin ollut onnemme, sillä venevauhtimme ei oikein tahdo riittää tasaväkiseen kilpailuun kärjessä. Nopeampia veneitä vastaan on välillä melko turhauttavaa purjehtia niiden päästessä aina määräämään tahdin. Vääntöä on tapahtunut erityisesti lähes samantyyppisen Vitalitan kanssa. Tämä sinänsä sääntöjen mukainen kaksinkamppailu on useasti syönyt Emilian vauhdista kipeästi kaivatun terän ja antanut turhaan tasoitusta muille kilpailijoille.

Kesän sarjamme 2,1,2,1,1,5,2,3,3,2 on sinänsä aivan kelvollinen. Monessa kilpailuissa moisella sarjalla oltaisiin varmasti korkeimmalla pallilla, mutta tilanteessa, jossa kilpakumppanit voivat heittää neljä huonointa sijoitustaan pois ja valita parhaat päältä, ei tuo meille riittänyt. Kaikki sekuntit olisivat olleet tarpeen viimeisessa osakilpailussa. Nyt viimeisen startin ja samalla myös koko sarjan voitto livahti sormista neljän sekunnin erolla Lady S:ään. Onnittelut voittajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti