torstai 13. kesäkuuta 2013

Tasainen torstaikisa

Tämänkertainen Veleiro-cup startti purjehdittiin hieman normaalia pidemmällä radalla, Kukourin mutkan asemesta käytiin kääntymässä Lellerin länsipoijulla. Tuuli oli viitisen metriä kaakosta ja sen oli ennustettu kääntyvän etelään. Villen ollessa töissä Jesse oli hankkinut apugastiksi Vainikkalan Julin. Käsien puolesta olisimme varmasti pärjänneet helpolla radalla kahdenkin, mutta apu otettiin ilolla vastaan, etenkin kun laitapainosta on aina hyötyä.

Starttasimme Pikkuliisan poijulta ajamalla styyralla linjaa pitkin ja vendaamalla hieman ennen paukkua. Nopeammalla veneellä olisi varmasti ollut hyvä lähteä hieman alempaa ja välttää Varisaaren tyyni vyöhyke, mutta tämä oli meille ainut mahdollisuus pysyä vapaissa tuulissa. Alkumatkan kävimme kisaa tuttuun tapaan Humbugin kanssa ylhäällä, Pulkkisen Arin vetäessä hienosti optimireittiä uudella veneellään hieman alempana. Ennen Havouria tuulimittari näytti 16 solmua apparenttia, mikä on Emiliassa kolmella miehellä genuan yläraja. Onneksi vihreän viitan jälkeen tuuli moinasi pari solmua ja pääsimme hyvin etenemään olemattomassa aallokossa.

Kisan aikana tuuli ei juuri ennustuksesta huolimatta kääntynyt ja Lellerille saatiinkin oikein mukava kryssi. Trimmu oli kerran yllättää meidät purjeen takaa ja jouduimme tekemään suunnittelemattoman vendan. Muuten saimme noukittua pari shiftiä oikein ja pysyimme mukavasti kovempaa kulkevan Humbugin kannassa.


Takaisinpäin tultiin sivutuulessa spinnulla ja punaisella poijulla Juli pääsi keulakannelle jiippiä tekemään. Homma toimi, kuten pitkin ja maaliin saavuimme normifleetin kakkosina pian Humbugin perässä. Edellä menivät Trimmu, Nella ja Ari uusine veneineen. Kaksi edellistä tiesimme tietokonefinaalin pudottavan kauas taakse, mutta J80:n vauhti oli meille tällä kertaa liikaa. Ari oli päässyt ajamaan mailitolkulla isolla genaakkerillaan optimikurssia ja kuromaan aivan liian pitkän etumatkan. Emiliaa 25 cm kapeampi ja yli 500kg kevyempi vene, jossa on 20 neliötä enemmän purjeita osoitti karulla tavalla sivutuulipotentiaalinsa jättäen meidät tällä kertaa selvästi kakkosiksi. Lasketussa aiassa eroa kertyi puolitoista minuuttia. Hieno alku Arilta uuden veneen kanssa, kilpailun kiristyminen tuo lisää mielenkiintoa koko touhuun. Jokohan Vitalitakin nähdään radalla kesätauon jälkeen?

Veleiro-cuo jää kesätuolle, saraja jatkuu 24.7. 
Uusimmat tulokset löytyvät tästä.

Pitihän ne kuitenkin laskea....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti