sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Kesä paketissa

Nyt kun sekä Emilia että Turnipsi ovat talviteloilla, on aika tehdä yhteenveto kuluneesta kaudesta. Kisakausi avattiin Turnipsilla toukokuun alussa On The Rocksissa Tuusulanjärvellä ja päätettiin Emilialla Kotkan Karvalakkikisaan lokakuun alussa. Kauden aikana purjehdittiin yksitoista kilpailua sekä osallistuttiin Veleiro-cupiin.


Turnipsi kiersi Lightning-luokan rankingkisoja Tuusulassa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kotkassa, lisäksi sillä purjehdittiin lyhytrata luokkamestaruuskisat alkukaudesta ja harjoiteltiin satunnaisesti pitkin kautta. Emilia purjehti Kotkan paikalliskisoja osallistuen Yöpurjehdukseen, Vellamon kierrokseen, KPS:n 125-vuotis juhlaregattaan, Pitkäluotokisaan ja Kotkan Karvalakkiin. Veleiro-Cupista Emilia purjehti 13 starttia viidestätoista. Lisäksi Ulkonuokon regatassa Kilu vieraili Vitalitan pinnamiehenä. Turnipsi purjehti koko kesän vakiomiehityksellä, mutta Emilian kisamiehistössä vierili  Villen lisäksi ainakin Jesse Hjelt, Juho Kirvesniemi, Julius Vainikkala, Jenni Vuolahti ja Olli Laitinen. Emilialla purjehdittiin myös hieman huvia perhemiehityksellä.

Kisastartteja Turnipsille kertyi kauden mittaan 39 ja Emilialle 18. Kun Vielä Vitalitankin startti huomioidaan, tuli lähtöviivalle asetuttua yhteensä 58 kertaa. Emilialle ei välinerikkoja sattunut, ainoastaan tutkaheijastin putosi mastosta myrskyisän Yöpurjehduksen tiimellyksessä. Yksi Turnipsin starteista päätyi keskeytykseen spinnun revettyä ja yksi päätyi hylkäykseen varaslähdön takia.  Protestituvassa tuli istuttua kauden avauskisoissa Tuusulassa. Samoissa kisoissa Turnipsi myös kerran kaadettiin.

Yksityyppipurjehdus tuntui pitkän tauon jälkeen mukavalta ja kesän alussa hukassa ollut kevyen tuulen vauhtikin alkoi pikkuhiljaa löytyä. Avauskauden tulokseen voi olla koko lailla tyytyväinen. SM-kisoissa Turnipsi jäi hyvän alun jälkeen tuulen tyynnyttyä kuudenneksi ja rankingeissa loppusijoitus oli kolmas. Yksittäiset kisat sujuivat seuraavasti:
Tuusula ranking 3. (3,4,3,1,5,2), Lyhytrata LM Tuusula 4. (3,4,5,6,5,1,5,4,3,OCS,4), Lahti ranking 4. (5,4,8,3,DNF,1), SM Jyväskylä 6. (1,4,4,3,6,13,10,15,8,), Kotka ranking 7. (6,10,6,4,7)

Kölivenepuolella tahti oli edellisvuosien kaltainen. Avomerikilpailuja ei kuluneena kesänä tullut ollenkaan. Yhteistyö Villen kanssa sujui hyvin ja taso paikalliskisoissa oli kovempi kuin koskaan aiemmin. Keon lisäksi Varsinkin Vitalita oli tiukkana vastuksena loppukesästä. Menestys kotivesillä oli seuraava: Yöpurjehdus 2/8, Vellamon kierros 2/11, Juhlaregatta 2/18, Pitkäluotokisa 3/8, Karvalakki 1/5. Avomeripurjehtijoiden LYS-rankingissa irtosi tällä sarjalla kolams sija. Veleiro-Cupin Emilia voitti sarjalla 1,1,2,4,4,3,1,3,1,4,2,4,3. Pisteitä keräsi yhteensä 25 venekuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti