torstai 12. kesäkuuta 2014

Veleiro-cup 12.6.

Tuttu meno jatkui tämän viikon Veleiro-cupissa.  Linjalle asettautui 14 venettä, joista kymmenen osallistui kisa- ja neljä clubiluokkaan. Tuuli oli lähes toisinto viikon takaisesta, tosin aavistuksen verran hiljaisempi. Emilia otti startin varman päälle, mutta löysi kohtuullisen aukon ja sai ajella ulkoskuutatulla genualla Havourille lähes häiriöttömissä tuulissa. Humbug, Keo, Kasipallo ja Nella painoivat nopeampina ohi, joten heti viitalta oli otettava pieni tikki vapaisiin tuuliin. Shifti löi aavistuksen vastaan ja operaatiosta tuli vähän takkia, mutta parempi tämäkin kuin toisten pakeissa jurraaminen. Lady S roikkui huolestuttavan lähellä.

Sivutuuliosuudella Humbug jätti spinnun nostamatta ja luovutti täten kamppailun suosiolla muille. Keolle slöörillä parempi vaihtoehto olisi ehkä ollut genaakkeri. Nyt eroa Emiliaan ei tiukkaan skuutatulla spinnulla syntynyt riittävästi. Kasipallo ajeli outoja mutkia pienemmällä genaakkerillaan, mutta Lady S vain roikkui sitkeästi kannoilla.

Viimeinen osuus oli selvää spinnuajoa yhdellä jiipillä. Tässä ei enää merkittäviä eroja syntynyt. Sen verran tiukalta ottelu vaikutti, että tietokonefinaalin tuloksia odotettiin jännittyneinä. Tällä kertaa ne olivat meille armollisia, Emilia vei voiton ennen Lady S:ää viiden sekunnin erolla. Peli on tänä vuonna ennätysjännää, joka startissa on tähän mennessä ollut eri voittaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti