torstai 15. elokuuta 2013

Hyvältä maistuu

Jessen uusittu Vitalita on tykki kevyen ja keskituulen kryssillä, siinä on Emiliaa kapampi vesilinja ja enemmän purjeita. Koko päivän oli puhkunut reippaasti ja kuuropilvien mukana oli tullut kunnon puuskia. Taivas oli nytkin tummien pilvien täplittämä, mutta ennen starttia tuuli oli niin hiljainen, että vaihdoimme fokan genuaan. Tämää oli oikea ratkaisu.

Olimme mielestämme hyvin linjalla, mutta niin tuntui olevan moni muukin. Pääsimme kuitenkin kohtalaisesti irti pääjoukosta, mutta Vitalita ja Kasipallo vetivat ylempänä pidemmän korren. Fokalla matkaan lähtenyt Keo yritti paaran päästä spinnulla, mutta joutui antautumaan tuulikulman ollessa liian tiukka. Meidän spinnumme ei noussut heti Havourilta vaan vasta sivutuuliosuuden puolivälissä.

Väylällä ajettaessa tuuli vaihteli niin voimakkuudeltaan kuin suunnaltaankin. Meillä oli paraatipaikka seurata sekä edessä, että takana olevia. Näistä saimme tärkeää informaatiota, jonka turvin purjehdimme Vitalitaa kiinni. Alamerkillä oli tulla hässäkkää, kun alasotossa spinnun skuutti oli sykkyrällä, mutta selvitimme kuitenkin niin solmun kuin tilanteenkin kunnialla. Muutenkin purjehdus kaksistaan Villen kanssa sujui taas varsin mallikelpoisesti.

Pikkuliisalle kryssittäessä tumma pilvi vyöryi sopivasti luoteesta. Tämän laidasta saimme sopivan puuskan ja noston, jonka turvin ajoimme välimatkaa edessä meneviin kiinni. Hävisimme maalissa Vitalitalle selvästi, mutta neljänkymmenen sekunnin aikaero riitti tällä kertaa Emilaille voittoon kuuden sekunnin turvin. Täytyy myöntää, että maistui makealle:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti