torstai 22. elokuuta 2013

Kuin puusuksilla hiihtäisi...

Olo on kuin Juha Miedolla Falunissa 1974 Ruotsin Magnussonin viedessä uusilla vermeillään MM voiton puusuksilla hiihtävän Kurikan Jätin lempikelillä. Kaupungin paksuimmilla patjoilla varusteltu Emilia ei oikein tahdo pysyä nopeampien kisaveneiden vauhdissa, ei edes tasoitetussa ajassa. Tasoituspurjehduksen luonteeseenhan olennaisesti kuuluu, että vika on aina jossain muualla. Oma menestys tulee tietenkin puhtaasti purjehduksellisilla ansioilla, muiden menestys taas edullisilla kertoimilla. Kun tähän lisätään vielä tuulensuunnan ennakoimattomat muutokset ja puhdas tuuri on loputon soppa valmis.

Sen verran hitaasta veneestä on kuitenkin käytännössä haittaa, että oma purjehdus täytyy mitoittaa muiden ratkaisujen mukaan ja suunniteltua reittiä pääsee harvoin hyödyntämään, kun vapaita tuulia täytyy haeskella hevon kuusesta nopeampien ehtiessä aina ensin apajille. Emiliahan on kärkipään veneistä selvästi muita hitaampi ja koko fleetistäkin puolenvälin hitaammalla puolen. Sellaisen ajan purjehtiminen että tietokonefinaali armahtaisi, teettää siis meillä kovasti töitä. Tällä kertaa toisen kryssin reitinvalinta tökki hieman, muuten purjehdimme Villen kanssa jälleen kerran erittäin hyvän ja ehyen kisan. Tällä kertaa se riitti nippa nappa kolmanteen sijaan. Hyvä näinkin!

Tulevana viikonloppuna jätämme turhat spekulaatiot ja purjehdimme Turnipsilla liti-rankingit kotivesillä. Harmi vain, että tuuliennuste on kovin heikko. Myönnämme suoraan, että kevyen tuulen purjehduksessa meillä on vielä opeteltavaa. Lähdemme silti tavoittelemaan kärkipään sijoituksia ja rankingin kokonaiskilpailun kolmatta sijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti