torstai 5. syyskuuta 2013

Jänskää peliä

Veleiro-cupia on jäljellä vielä kolme osakilpailua. Kisa kärjessä on ennätystasaista. Tämänkertainen neljänneksi viimeinen startti purjehdittiin normaalia pidemmällä Lellerin poijun kautta kulkevalla radalla. Tämä takasi pitkät sivutuuliosuudet, jotka hyödyttivät suurilla genaakkereilla purjehtivia veneitä. Kasipallon ja Keon haastamiseen ei oikein ollut mahdollisuuksia. Vitalita taas kulkee niin kovaa joka suuntaan, että sillekään ei oikein mitään voi. Ainoa voitettavissa oleva kärkivene oli siis Humbug, joka joutuikin jo toistamiseen antautumaan Emilialle aivan mitättömän pienellä erolla.

Villen lomaillessa länsinaapurissa gastiksi oli lupautunut junnukoutsi Olli Laitinen. Homma toimi Jolla-Ollin kanssa varsin hyvin. Startissa pienellä riskillä hyvän lähdön ottanut Humbug pääsi heti niskan päälle jättäen Emilian pian paskoihin. Pois vendaaminenkaan ei heti onnistunut, sillä melkoisella rökälestartilla avannnut Vitalita oli jo ehtinyt heittää paaralle ensin. Aina Katariinan kärkeen asti oli joku isompi niskan päällä ja Emilian oli vendattava yhä uudestaan ja uudestaan päästäkseen vapaisiin tuuliin. Omasta purjehduksesta ei  tahtonut tulla oikein mitään. Hieman terävämmällä startilla alkutaival olisi ollut huomattavasti helpompi ja olisimme kenties pysyneet paremmin kärkiveneiden kyydissä.

Havourilta alkoi maallin asti jatkunut suora ajelu, jossa nopeampia oli mahdoton haastaa. Lellerille mentiin ilman spinnua. Genaakkeriveneet kulkivat legin omia vauhtejaan. Takaisin päin tullessa spinnut nousivat pienellä viiveellä. Tässä olimme Humbugia särmempiä ja voitimme tarvittavat sekunnit itsellemme. Kisan vei Vitalita, toinen oli Kasipallo ja kolmas Keo. Olosuhteisiin nähden neljäs sijakin alkoi lopulta tuntua melkein voitolta. Pistetilanne on niin tasainen, että melkein mikä vain on vielä mahdollista. Toivottavasti viimeisiin osakilpailuihin saadaan selkeää kryssiä ja hyvää spinnuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti