torstai 27. syyskuuta 2012

Kävipä munkki!

Niin monta kertaa on Fortuna pyllistänyt meille, että usko edes jonkinmoiseen oikeudenmukaisuuteen tasoituskisoissa on ollut kovalla koetuksella kuluneena kesänä. Tällä kertaa tuo samainen neiti kuitenkin hymyili Emilialle leveästi, vaikka merellä satoikin harmaata tihkua.
      Starttasimme suunnitelmien mukaan saaden kelpo lähdön keskeltä linjaa, mutta pahimmalle uhkaajallemme Lady S:lle avautui loisto paikka ja he vetivät selvästi pidemmän korren alkukiihdytyksessä. Vaikka meillä onkin Nella-projektin johdosta laskettava yksi nollastartti mukaan Veleiro-cupin yhteistuloksiin, olimme pikkuhiljaa kinnanneet itsemme yhteistulosten kolmanneksi pisteen päähän kakkossijasta. 
      16 solmua apparenttia ei oikein suosinut meitä, etenkään kun luvassa oli lähinnä tiukkaa vastaista ilman kunnon kryssiä. Lähdimme matkaan fokalla, joka oli hieman alakanttiin, mutta suurempaakaan keulapurjetta emme kolmestaan uskaltaneet käyttää. 
      Pienellä tikillä pääsimme vapaisiin tuuliin Varissaaren jälkeen ja ohitimme Lady S:n yläkautta. Se roikkui kuitenkin sitkeästi lähietäisyydellä. Spinnuosuudella Kokourin mutkasta saimme hieman kaulaa heihin, vaikka taikinoimmekin kevyesti spinnun noston jälkeen barberin ja alagaijan kanssa. Edellä meneviä isompia ajoimme kuitenkin komeasti kiinni. 
      Melkoisen pähkäily jälkeen päätimme laittaa kaikki munat samaan koriin ja yrittää spinnulla punaiselta jääpoijulta Pikkuliisalle. Veto onnistui ja ajoimme Ulla II:n ohi yläkautta. Lady S peesasi emmekä pystyneet merkittävästi kasvattamaan välimatkaa heihin. Maalissa kellotimme aikaeron ja päättelimme jääneemme kakkosiksi noin kymmenen sekunnin marginaalilla. Rannassakin ehdin jo onnitella Jaria osakilpailuvoitosta. Tällä kertaa tuloslaskenta kuitenkin suosi meitä ja tasoitetussa ajassa voitimme koko startin melkoisen keskinkertaisella suorituksella lyöden Lady S:n kokonaisella sekuntilla. Tämän johdosta kirimme heidän ohi myös lopputuloksissa ja sijoituimme koko kilpailusarjan kakkosiksi tasapistein kolmosen kanssa. 
      Emilian purjehduskausi päättyy tähän, edessä on enää veneen nosto. Turnipsi sail racing team jatkaa kuitenkin vielä kautta Lightning-treenien muodossa aina itsenäisyyspäivään asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti