torstai 20. syyskuuta 2012

Kun mikään ei riitä

Oheinen lausahdus oli Levottomat-elokuvan alaotsikko ja sillä taidettiin itse asiassa tarkoittaa jotain aivan jotain muuta kuin purjehdusta. Se kuvaa kuitenkin hyvin Veleiro-cupin viimeistä edellistä osakilpailua. 
      Starttimme oli mainio ja pokkasimmekin parhaan startin toista kertaa itsellemme. Saimme tilanteen hyvin hallintaamme ja pystyimme välttämään varsin hyvin isommat tuulihäiriöt.  Ainoastaan Trimmusta oli pientä haittaa, sen pakeissa jouduimme matkaamaan jonkun aikaa. Pystyimme myös kontrolloimaan jossain määrin Keon purjehdusta ja saimme kisa-alueen shiftit otettua hyvin. Lisäksi ylämerkille ajo meni aivan nappiin, samoin spinnumanööverit. Vasta väylän myötätuuliosuudella Keo pääsi suuremman nopeutensa turvin ohitse. Myös avotuulen leikkauskulmat olivat jotakuinkin optimaaliset. Takana kuitenkin ilmeisesti tuuli hieman paremmin, sillä Aquarius sekä sen peräallolla ratsastanut Lady S tulivat vaarallisen lähellä. 
      En osaa sanoa sellaista kohtaa, jonka olisimme voineet purjehtia paremmin, suorituksemme oli todennäköisesti tiimimme paras koko kesänä. Nyt edes se ei kuitenkaan riittänyt. Epävirallisten tulosten mukaan rivakassa tuulessa hyvin kulkeva puuhai oli tasoitetussa ajassa seitsemän sekuntia meitä edellä ja takaa surffannut Lady S voitti meidät kahdella sekuntilla, vaikka vetikin ylämerkin selvästi pitkäksi. Rantaaan tullessa vallinnut hyvä fiilis laski hieman, kun tasoitettu tilanne selvisi. Tiukka ja kova kilpailu on toki aina mukavaa, mutta tälläinen tappio kieltämättä harmitti. Pieneksi lohduksi pystyimme kuitenkin lyömään Keon tasoituksissa. Tilanne yhteiskilpailussa on jännitttävä ennen viimeistä starttia. Olemme jaetulla kakkossijalla, vaikka joudumme Nella-projektin johdosta laskemaan lopputuloksiin mukaan yhden nollatuloksen. Tiimimme mielissä kangastelee kuitenkin jo ensi kesän Lightning-kisat, joissa tasoituksia ei tarvita.
Päivän suoritus Villen trcackerin tallentamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti