torstai 13. syyskuuta 2012

Riskinotto ei aina kannata

Tuuli oli sen verran vastaan, että styyralla ei päässyt nousemaan aivan starttilinjan  edullisemmalle oikealle poijulle. Otimme tietoisen riskin ja valitsimme lähestymisen yläpuolelta, emme olleet ainoita. Tarkkaillessamme Lady S:ää pääsi Nicole pujahtamaan sisäpuolelle. Poijulla oli ahdasta eikä kankeammin kääntyvä hai mahtunut pujahtamaan pienestä raosta, joka meille olisi riittänyt. Niinpä mekin jouduimme kiertämään Kristiina II:n ulkokautta. Lähdimme siis matkaan myöhässä ja huonoista asemista.Harmitti, mutta itsepä olimme sotkumme keittäneet. Takaa-ajoon lähdettiin siis nöyrin mielin ja hammasta purren. 
      Havourille nousi suoraan, mutta ajelimme mahdollisimman ylös päästäkemme vapaisiin tuuliin. Pientä lohtua saimme, kun pahasti häiriötä aiheuttanut Kristiina II broachasi ja pääsimme pujahtamaan sen keulan edestä parempiin asemiin.
      Havourilta nousi spinnu ja välimatka edessä oleviin alkoi nopeasti kaveta. Väylän punaisella viitalla huomasimme takana olevien jäävän selvästi. Pitkällä lenssillä ohitimme pari venettä ja ajoimme kärjen etumatkaa kiinni. Loistostartin napannut Aquarius alkoi lähestyä perä edellä, mutta etumatkaa oli hieman liikaa. Lopputuloksissa olimme kolmansia häviten 11 sekuntia Aquariukselle sekä selvästi Keolle. Tällä kertaa keskinkertainen lopputulos ei juuri harmittanut, sillä saimme ansiomme mukaan. Tälläisellä startilla on aivan turha odottaa parempaa tulosta.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti